Deze website is op uw tablet alleen te bekijken in landschaps-mode. Door het tablet een kwartslag te draaien, is de website te bekijken. (U dient wel de optie automatisch draaien op uw tablet aan te hebben staan.)

Mijn naam is Esther, Nieuwetijds Consultant en Spiritueel counselor voor mens en dier.

Hoewel deze omschrijving duidt op het beroep dat ik uitoefen, besef ik steeds vaker dat er eigenlijk geen onderscheid kan worden gemaakt tussen hetgeen ik doe en wie ik ben. Inzichten, ondersteuning en begeleiding kan ik alleen bieden in goede verbinding met mijn eigen wezen, mijn oorspronkelijkheid.
Mijn werk is niet iets wat ik heb geleerd maar iets dat opnieuw is wakker geworden in mijzelf en zich steeds meer heeft ontwikkeld.

Hoe is het allemaal begonnen?

Ik heb de middelbare school doorlopen en vervolgens een studie Franse middeleeuwse taal- en letterkunde afgerond aan de Universiteit van Amsterdam. Een aantal jaren heb ik met veel plezier gewerkt bij een leuk bedrijf totdat er zich een grote ommekeer voordeed in mijn leven namelijk:

De geboorte van mijn eerste kindje…

De komst van mijn kind zette alles op zijn kop!
Hoezeer keek ik uit naar de ontmoeting met mijn kind. Ik had me goed voorbereid en had behoorlijk vastomlijnde ideeën over moederschap en opvoeding. Als ik deze netjes toepaste kon er toch niets misgaan? Maar…

Het bleek een wonderlijk kereltje te zijn. Met zijn rode haar en een beetje ouwelijk gezichtje had hij niets weg van een pasgeboren baby. Zijn doordringende, borende eerste blik zal me altijd bij blijven.

Wat viel het moederzijn me zwaar. Ik bleek een kind te hebben waarbij alles anders werkte. Mijn overtuigingen over hoe het in de opvoeding hoort en moet verdwenen als sneeuw voor de zon. Ik voelde me radeloos, moe en enorm beproefd. Het consultatiebureau deed er nog een schepje bovenop en drong aan op onderzoek.
Natuurlijk zag ik dat mijn kind ‘anders’ was. Toch leek het of iets mij ervan weerhield hem te laten diagnosticeren. Ik had sterk het gevoel dat een diagnose niet de weg was.
Toen ik uiteindelijk kennismaakte met het Nieuwetijdskind principe werd heel veel helder. Vooral de boodschap en gevoeligheid van deze kinderen boeide me en bracht me in contact met mijn eigen, toen nog, verborgen spirituele kwaliteiten.

Samen hebben we een bijzondere weg bewandeld. Een weg waarbij ik het zielendoel van mijn kind en zijn hoogsensitiviteit altijd als kompas heb gebruikt. Het was pionieren. Ik begaf me op behoorlijk onontgonnen terrein. Hoewel ik tegen muren van onbegrip aanliep leek niets mij ervan te kunnen weerhouden het pad van deze nieuwe energie te volgen. Nu terugblikkend kan ik niet anders dan constateren dat ik mijn ‘opleiding’ op deze wijze heb mogen ‘ontvangen’.
Inmiddels zijn we 15 jaar verder en heb ik veel ouders met een kindje zoals dat van mij succesvol mogen begeleiden en ondersteunen in het ontwikkelen van spiritueel ouderschap. Ik zie het als mijn levensopdracht om het gedrag van kinderen te duiden en hun missie te ontsluieren.

Spiritueel ouderzijn vraagt om het leven met nieuwe ogen te durven zien!
Het gedrag van onze kinderen is hierin een belangrijke wegwijzer. Door te leren waarnemen vanuit een ander vaak ruimer perspectief, kan je de verborgen boodschap achter de situatie met je kind ontdekken. Je zult merken dat de weg van transformatie en bewustwording zich geleidelijk aan voor je gaat ontvouwen waardoor er rust komt in de situatie met je kind en je steeds meer innerlijke bevrijding mag ervaren!

Wil je meer weten over mijn dienstverlening? Klik dan hier.

 

Online Centrum voor Kosmische Psychologie
Spiritueel Ouderschap en Nieuwe Tijd
up down
facebook